Make your own free website on Tripod.com
PENCAPAIAN KO-KURIKULUM 99

A.  Sukan
(1) Bola baling    -Menjadi tuan rumah bagi acara bola baling peringkat daerah .

B.  Persatuan / kelab
(1) PBSM    - Ahli PBSM SMKL terlibat dalam membantu mangsa - mangsa Virus Hendra   yang  dipindahkan dari Bukit Pelanduk ke Hospital Lama PD . Mereka   membantu dalam penyediaan makanan untuk mangsa.

(2)  Pandu Puteri     -Mengadakan acara  peringkat daerah Seremban -PD di SMKL pada 24/7/99.

(3)  Peng.Puteri Islam        -Mengambil bahagian dalam pertandingan nasyid peringkat Daerah dan Perarakan Maal Hijrah Peringkat Daerah .Selain dari itu mereka juga sentiasa melibatkan diri dalam aktiviti keagamaan di dalam sekolah.

(4) Kelab Keceriaan   - Kelab ini secara aktif sedang menceriakan kawasan sekolah sempena majlis Perasmian Sekolah yang akan dirasmikan oleh menteri Pendidikan pada 6/8/99 SMKL adalah antara sekolah yang mempunyai landskap yang paling menarik di daerah PD.

(5) Kelab Pend.Seni    -Kelab ini sedang sibuk menjalankan Aktiviti melukis murid disekitar banunan sekolah terutama di blok - blok baru.

(6) Pers. Agama Islam     -Kutipan derma sedang sibuk dijalankan bagi mendirikan satu bangunan surau bagi kegunaan warga islam SMKL.

(7) Kelab Komputer     -mengendalikan Laman WEB sekolah PSS dan mengadakan persembahan Power Point sejarah sekolah dalam majlis perasmian sekolah dan penukaran nama sekolah pada 6/8/99 .